Copyright © 2016   |   Salutica Berhad

Saluting The Extraordinaire ™

PRIVACY POLICY

Saluting The Extraordinaire ™

Salutica Berhad and its subsidiary whether individually or collectively (“Salutica”) is committed to protect your personal data and takes into consideration your rights in regards to collection, use and storage of your personal data and to comply with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA 2010”). We take the matter of protecting your personal data as a high priority matter. Salutica’s privacy practices in relation to the use of our website www.salutica.com (“Website”) are as follows:-

 

1. TYPE AND PURPOSE OF INFORMATION COLLECTED

In order to provide you with our services, products and/or information though the use of the Website, the personal data that we collect may include the following:-

a) Name, company name and job title;

b) Contact information including address, phone numbers and email address;

c) Demographic information such as postcode, preferences and interests;

d) Personal/financial information such as date of birth, age, identity card number, monthly income, payment, credit card particulars and financial history; and

e) Other information relevant to provide our services, products and/or information that you request.

 

We may also collect certain information about your computer hardware and software. This information may include: your IP address, browser type, operating system, domain name, access times and referring website addresses. This information is used for the operation of the service, to maintain quality of the service, and to provide general statistics regarding use of the Website.

 

2. HOW IT IS COLLECTED AND USED

a ) The information is used primarily for the purposes of

i. To ensure the Website is relevant to your needs.

ii. To deliver services, products and/or information, that you request.

iii. To help us create and publish content most relevant to you.

iv. To alert you to service and information updates from the Website, if you so request.

b) From time to time, we may use your information in order to send important notices, announcements or updates to you in relation to matters such as purchases as well as changes to our terms, conditions and/or policies. This manner of communication to you is important in order to keep you informed of future matters and thus, the receipt of such communications are mandatory.

c) We may also use your information for the purposes of auditing, analysis and further research in order to improve Salutica’s products and services.

d) In certain situations, we may need to transfer your personal data to locations outside Malaysia for processing or storage in order to provide you with our products and/or services.

 

3. DISCLOSURE TO THIRD PARTIES

a) Salutica may disclose your personal data and/or information collected as mentioned above (“Information”) to authorised partners, affiliates, contractors or subsidiaries who are necessary for the performance of Salutica’s services and products such as collecting, compiling, analysing, processing and maintaining your Information. For this, such partners, affiliates, contractors or subsidiaries will be made obligated to protect your Information as well.  

b) There may also be instances where it is necessary for Salutica to disclose your Information as compelled by law, local authorities, governmental bodies and/or litigation. Salutica may also decide to disclose your Information if it determines that such disclosure is necessary for the purposes of legal enforcement, national security and/or public importance.

c) Salutica may also decide to disclose your Information if it determines that such disclosure is necessary for the purposes of enforcing its terms and conditions in relation to protecting its services, products, operations and users.

d) If in the event any restructuring, reorganization, sale of business or merger occurs, Salutica may transfer your Information to the third party concerned.

 

4. REQUESTS FOR CORRECTIONS

Should you wish to address any issues regarding your Information, you may contact Salutica’s customer service department at fobo@salutica.com.my. Kindly take note that as the accuracy of your Information solely and entirely depends on your input, Salutica in no manner makes any commitment nor takes any obligations to ensure the accuracy and veracity of your Information.

 

5. RETENTION OF PERSONAL DATA

Salutica will only retain the data which you have provided to us for as long as Salutica need to provide you with our services, to fulfill legal and regulatory requirements, and to fulfill Salutica’s internal requirements. If Salutica no longer need your personal data for the stated reasons, Salutica will destroy or permanently delete your personal data.

 

6. USE OF COOKIES

Cookies may also be used when you visit our website, to identify you, and in the processing of your information. Cookies are small bits of information that are automatically stored on a person's web browser in his or her computer that can be retrieved by our website. You may disable the cookies by changing the settings on your browser although this may result in limited access to our website.

You hereby acknowledge and agree that for the purposes of improving your user experience and to perform transactions on this site, your personal information may be stored by cookies used on this site. You hereby consent to the use of such cookies on this site.

 

7. DATA PROTECTION

As Salutica is committed to ensure the integrity and security of the Information or data which you have provided, Salutica has put in place physical, electronic and managerial procedures to safeguard your data.

 

8. MISCELLANEOUS

This policy may be translated in different languages for the purposes of local requirements in different jurisdictions. In the event that there are any differences, discrepancy and/or dispute between the English version and Non-English version of this policy, the English version of this policy shall prevail.

You hereby agree that the terms herein shall be governed by the laws of Malaysia and that you hereby irrevocably submit to the exclusive jurisdiction of the Malaysian courts.

In the event where any term herein is invalidated by reason of illegality, you agree that all other remaining terms shall continue to remain in force as if the invalidated term has been severed and do not form part of the terms herein.

 

 

Bahasa Malaysia version:-

 

DASAR PRIVASI

Salutica Berhad dan subsidiarinya sama ada secara individu atau bersama ("Salutica") adalah komited untuk melindungi data peribadi anda dan mengambil kira hak-hak anda dalam hal pengumpulan, penggunaan dan penyimpanan data peribadi anda dan untuk mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("APDP 2010"). Kami mengambil kira untuk melindungi data peribadi anda sebagai satu perkara keutamaan yang tinggi. Amalan privasi Salutica berhubungan dengan penggunaan laman web kami www.salutica.com (“Laman Web”) adalah seperti berikut: -

1. JENIS DAN TUJUAN MAKLUMAT DIKUMPULKAN

Untuk menyediakan anda dengan perkhidmatan, produk atau maklumat kami, data peribadi yang kami kumpul melalui penggunaan Laman Web tersebut mungkin termasuk yang berikut: -

a) Nama, nama syarikat dan jawatan;

b) Maklumat kenalan, termasuk alamat, nombor telefon dan alamat e-mel;

c) Maklumat demografi seperti poskod, keutamaan dan kepentingan;

d) Maklumat peribadi / kewangan seperti tarikh lahir, umur, nombor kad pengenalan, pendapatan bulanan, bayaran, butir-butir kad kredit dan sejarah kewangan; dan

e) Maklumat lain yang berkaitan untuk memproses pembelian anda.

 

Kami juga mungkin mengumpul maklumat mengenai peralatan dan perisian komputer anda. Maklumat ini mungkin termasuk: alamat IP, jenis pelayar, sistem pengendalian, nama domain, masa capaian dan alamat laman web. Maklumat ini digunakan untuk membekalkan perkhidmatan, untuk mengekalkan kualiti perkhidmatan, dan menyediakan statistik umum mengenai penggunaan Laman Web.

 

2. BAGAIMANA MAKLUMAT DIKUMPUL DAN DIGUNAKAN

a) Maklumat ini digunakan terutamanya bagi tujuan:-

i. Untuk memastikan Laman Web relevan kepada keperluan anda.

ii. Untuk memberi perkhidmatan, produk dan/atau maklumat, yang dipohon oleh anda.

iii. Untuk membantu kami mewujudkan dan menerbitkan kandungan paling relevan bagi anda.

iv. Untuk memaklumkan anda mengenai perkhidmatan dan maklumat yang dikemas kini maklumat dari Laman Web, sekiranya dipohon oleh anda.

b) Dari masa ke semasa, kami mungkin menggunakan maklumat anda untuk menghantar notis penting, pengumuman atau kemaskini kepada anda berhubung dengan perkara seperti pembelian serta perubahan kepada terma kami, syarat dan / atau dasar. Cara komunikasi ini kepada anda adalah penting untuk memaklumkan kepada anda tentang perkara-perkara masa depan dan dengan itu, penerimaan komunikasi tersebut adalah wajib.

c) Kami juga mungkin menggunakan maklumat anda untuk tujuan audit, analisis dan penyelidikan lanjut untuk memperbaiki produk dan perkhidmatan Salutica.

d) Dalam keadaan tertentu, kami mungkin perlu memindahkan data peribadi ke lokasi di luar Malaysia untuk pemprosesan atau penyimpanan untuk menyediakan anda dengan perkhidmatan kami.

 

3. PENDEDAHAN TERHADAP PIHAK KETIGA

a) Salutica mungkin mendedahkan maklumat peribadi atau informasi anda yang dikumpul seperti yang dinyatakn diatas (“Maklumat”) kepada pihak yang diberi kuasa, sekutu, kontraktor atau subsidiari yang diperlukan untuk pelaksanaan perkhidmatan dan produk Salutica seperti mengumpul, menyusun, menganalisis, memproses dan mengekalkan Maklumat anda. Untuk ini, pihak-pihak tersebut, sekutu, kontraktor atau subsidiari akan diwajibkan untuk melindungi maklumat anda juga.

b) Terdapat juga keadaan di mana Salutica diperlukan untuk mendedahkan Maklumat anda seperti yang diwajibkan oleh undang-undang, pihak berkuasa tempatan, badan-badan kerajaan dan / atau tindakan undang-undang. Salutica juga boleh membuat keputusan untuk mendedahkan Maklumat anda jika ia menentukan bahawa pendedahan tersebut adalah perlu bagi tujuan penguatkuasaan undang-undang, keselamatan negara dan / atau kepentingan awam.

c) Salutica juga boleh membuat keputusan untuk mendedahkan Maklumat anda jika ia menentukan bahawa pendedahan tersebut adalah perlu bagi maksud menguatkuasakan terma-terma dan syarat-syarat berhubung dengan melindungi perkhidmatan, produk, operasi dan penggunanya.

d) Dalam apa-apa keadaan penstrukturan semula, penyusunan semula, penjualan perniagaan atau penggabungan berlaku, Salutica boleh memindahkan maklumat anda kepada pihak ketiga berkenaan.

 

4. PERMINTAAN UNTUK PEMBETULAN

Sekiranya anda ingin menangani sebarang isu berhubung maklumat anda, anda boleh menghubungi jabatan perkhidmatan pelanggan Salutica di fobo@salutica.com.my. Sila ambil maklum bahawa ketepatan maklumat anda semata-mata dan sepenuhnya bergantung kepada input anda, Salutica dengan cara tidak membuat apa-apa komitmen dan tidak mengambil apa-apa kewajipan untuk memastikan ketepatan dan kebenaran maklumat anda.

 

5. PENYIMPANAN DATA PERIBADI

Salutica hanya akan menyimpan data yang anda berikan kepada kami untuk tempoh yang Salutica perlu untuk memberikan anda perkhidmatan kami, untuk memenuhi keperluan undang-undang dan peraturan, dan untuk memenuhi keperluan dalaman Salutica. Sekiranya Salutica tidak lagi memerlukan data peribadi anda atas sebab-sebab yang dinyatakan, Salutica akan menghapuskan atau memadam data peribadi anda.

 

6. KEGUNAAN ‘COOKIES’

Cookies juga mungkin digunakan apabila anda melawat laman web kami, untuk mengenalpasti anda dan untuk memproses maklumat anda. Cookies adalah kumpulan maklumat kecil yang disimpan secara otomatik dalam pelayar web atau komputer seseorang individu yang boleh diperolehi daripada laman web kami. Anda boleh menyahdayakan cookies dengan mengubah tetapan pada pelayar web anda tetapi ini mungkin akan menghadkan akses anda kepada laman web kami.

Anda dengan ini mengakui dan bersetuju bahawa untuk tujuan meningkatkan pengalaman pengguna anda dan untuk melakukan transaksi di laman web ini, maklumat peribadi anda mungkin disimpan oleh cookies  yang digunakan di laman web ini. Anda dengan ini bersetuju untuk menggunakan cookies tersebut di laman web ini.

 

7. PERLINDUNAGAN DATA

Salutica berkomited untuk memastikan integriti dan keselamatan Maklumat atau data yang anda berikan, Salutica telah menetapkan prosedur fizikal, elektronik dan pengurusan untuk melindungi data anda.

 

8. PELBAGAI

Polisi ini boleh diterjemahkan dalam pelbagai bahasa bagi maksud keperluan tempatan dalam pelbagai bidang kuasa. Sekiranya terdapat apa-apa perbezaan, percanggahan dan / atau pertikaian antara versi Bahasa Inggeris dan versi bukan Inggeris polisi ini, versi Bahasa Inggeris polisi ini akan diguna pakai.

Anda dengan ini bersetuju bahawa terma-terma yang terkandung di sini akan ditadbir mengikuti undang-undang Malaysia dan bahawa anda dengan ini adalah tertakluk dibawah bidang kuasa eksklusif mahkamah Malaysia.

Sekiranya mana-mana terma-terma di sini tidak sah disisi undang-undang, anda bersetuju bahawa kesemua terma-terma lain masih lagi akan terus berkuat kuasa seolah-olah terma yang tidak sah itu tidak menjadi sebahagian daripada terma-terma yang terkandung di sini.